Essential Phone’u Tamir Etmek Neredeyse İmkansız

Share

Android’in yaratıcılarından biri olan Andy Rubin’in geliştirdiği Essential geçtiğimiz haftadan itibaren sahiplerine ulaşmaya başladı. Fakat farklı tarzıyla öne çıkan bu telefonu tamir etmek veya ettirmek pek mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Essential Phone’un ufak ufak sahiplerine ulaşmaya başlamasının ardından iFixit cihazı yakından inceleme fırsatı buldu. Yedek parça satan ve bozulan telefonların ne kadar kolay tamir edilebileceğini değerlendiren bu site Essential’ı incelerken zor anlar yaşamış gibi görünüyor. Öyle ki onlara göre bu yeni Android telefon tamir edilemez görünüyor!

iFixit’in detaylı değerlendirmesine baktığımız zaman cihazı açmanın kolay olmadığını görüyoruz. Ekip Essential Phone’u açmadan önce soğuk bir sprey yardımıyla dondurmak zorunda kalıyor. Ardından cihazı açma çalışmalarına başlıyor. Fakat cihazın alışılmışın dışında bir düzenle kurulduğunu fark edip, yöntemlerini değiştirmeleri gerekiyor. Telefonun iç yüzeyine ulaşabilmek için ekranı çıkartmaları gerekiyor. Ancak bunu denerken ekran parçalanıyor. Cihazın içini açtıklarında ise USB-Type C girişinin ana kartla bir bütün olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla telefonunun şarj girişini bozan Essential sahiplerini pahalı bir tamir süreci bekliyor gibi görünüyor. Benzer bir durum pek çok farklı parça için geçerli gibi görünüyor. Dolayısıyla Essential tamire pek uygun bir cihaz gibi görünmüyor.

Sonuç olarak Essential tamir edilebilirlik noktasında 10 üzerinden sadece 1 puan alabiliyor. Bu da cihazı tamir etmenin ne kadar zor olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...