Samsung Galaxy Note 8 Dayanıklılık Testi

Share

Samsung‘un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note 8 ağustos ayının ortasında ortaya çıktı ve farklı özellikleriyle tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Görünen o ki bu yeni akıllı telefonun artıları yeni özellikleriyle sınırlı değil. Telefonları işkence eder gibi dayanıklılık testlerine maruz bırakan JerryRigEverything‘in son videosuna bakılırsa Note 8 her türlü zorlu koşula karşı koyabilir!

Samsung Galaxy Note 8’in dayanılılık testini Jerry değil, Zack gerçekleştiriyor. Videoya Note 8’in ekranının dayanıklılığına şahit olarak başlıyoruz. Ekran pek çok farklı materyale maruz kalsa da kolay kolay çizilmiyor. Kalıcı çizikler yaratabilmek için fazlasıyla sert materyaller gerekiyor. Gorilla Glass 5 görevini fazlasıyla yerine getiriyor gibi duruyor. Ön kamera ve sensörlerin de Gorilla Glass 5 ile korunması kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Hoparlör ise ön yüzeyin zayıf noktası gibi görünüyor. Çok çabuk zarar görmesine rağmen problemsiz bir şekilde çalışabiliyor.

Arka yüzeye baktığımızda ise parmak izi okuyucu görünen ilk zayıf nokta oluyor. Oldukça hızlı bir şekilde zarar görmesine rağmen o da sorunsuz çalışabiliyor. Ardından alevle teste geçiliyor. Direkt olarak ekrana temas eden çakmak on saniyenin ardından kalıcı bir etki yaratıyor. Ateşin değdiği noktada renk bozulması yaşanıyor. Ancak bu ekranın işlevselliğini bozmuyor. Son olarak Galaxy Note 8’in bükülüp bükülmediği kontrol ediliyor. Elle uygulanan tüm güce rağmen cihazda bir eğilme oluşmuyor. JerryRigEverything‘in Note 8’e özel hazırladığı dayanıklılık testini karşınızda:

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...