ABD Halkından Clinton’a: Artık Bırak

Share

ABD’de yeni yapılan bir anket ABD’li seçmenin çoğunluğunun Demokrat parti adayı olan Clinton’un siyasetten çekilmesi gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu.

Muhafazakar eğilimli Rasmussen Reports kurumunun anketine göre katılımcıların yüzde 61’i 2016’da yılında Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a karşı adaylığını koyan ve seçimleri kaybeden Demokrat parti adayı Hillary Clinton’ın siyaset sahnesinden çekilmesi gerektiğini düşünüyor.

10-11 Eylül tarihlerinde 1.000 kişi üzerinde yapılan anketin hata payı yüzde 3 olarak açıklandı.

Anket, Clinton’un seçim yenilgisini anlattığı ‘What Happened’ (Ne oldu) kitabının geçen salı raflarda yerini almasının hemen ardından geldi.

Clinton kitapta seçimleri kaybetmesinin nedeni olarak, seçim kampanyasına kalıcı hasar verererek Trump’ın kendisine yönelteceği suçlamaların yolunu açmakla suçldığı enatör Bernie Sarnders’i gösteriyor.

Kitapta Clinton ayrıca neden seçimleri kaybetmiş olduğu soruyla sürekli boğuştuğundan ve bazı anlarda başka bir şeye odaklanmakta zorlandığından yakınıyor.

Sputnik

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...