Çerçevesiz Ekranlı ve Çift Kameralı Nokia 9 Konsepti

Share

HMD Global, Nokia’nın merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonu Nokia 8’i geçtiğimiz ay duyurmuştu. Bünyesinde barındırdığı özelliklerle Samsung, LG ve Apple’ın amiral gemisi telefonlarına kafa tutan Nokia 8 ile birlikte Nokia 9’un da tanıtılacağı belirtilmiş ancak HMD Global, Nokia 9’u gün ışığına çıkarmamıştı.

Tasarım işiyle uğraşan Waqar Khan, Nokia 9’un tasarımını merak edenler için telefonun taslak çizimini kendince yorumladı. Nokia 8’e kıyasla çok daha ince ekran çerçevelerinin tercih edildiği telefonda parmak izi sensörü telefonun arka kısmında yer alıyor.

Nokia 9

Nokia 8’de olduğu gibi Zeiss imzalı çift arka kameranın tercih edildiği telefonda 5,5 inçlik OLED ekranın ve Snapdragon 835 işlemcisinin bulunacağı iddia ediliyor. OLED ekranı sayesinde Nokia 9’daki ekranın iPhone X’te olduğu gibi canlı ve parlak renkler üreteceği dile getiriliyor. Nokia’nın yeni amiral gemisi telefonu olacağı konuşulan Nokia 9’un yurt dışındaki satış fiyatının 749 euro olması bekleniyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...