ABBA sahnelere dönüyor!

Share

Efsanevi İsveçli grup ABBA, son olarak 1982 yılında çıktıkları turnenin iptal edilmesinden yıllar sonra yeni bir dünya turu planlıyor. Ancak bu turne her zaman yapılanlardan farklı olacak. ABBA gurubu üyeleri fiziken konser verdikleri yerde olmayacaklar. 2019’da gerçekleşecek olan turnede, ekibin hologram görüntüleri yer alacak.

ABBA üyelerinden Benny Andersson, Herald Sun’a verdiği röportajda, “Bu mükemmel. Ben evde köpeğimle gezintiye çıktığımda sahnede olabileceğiz” dedi. Andersson, “Evimden ayrılmak zorunda değilim. Eğer bu başarılı olursa pek çok sanatçı, genç olanlar da dahil, aynı yöntemi uygulamak isteyecektir. Çok ilginç bir proje” şeklinde konuştu.

Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson ve Anni-Frid Lyngstad’dan oluşan İsveçli grup, 10 yıllık başarılı bir kariyerin ardından 1982 yılında dağılmıştı. ABBA’nın 1977 yılında Avustralya turnesindeki performansı hologram olarak yansıtılacak.

Andersson, “Sanki 1977 yılındaymışsınız gibi hissedeceksiniz. Canlı orkestra, canlı vokal, sahne tasarımı, ışık ve ses; her şey canlı konserdeki gibi olacak” dedi.

Bugüne dek hologram şeklinde müzik performansı, ölen sanatçılar için uygulandı. 2015 Billboard Ödülleri’nde Michael Jackson’ın hologramı yer almıştı.

Number One

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...