BMW i Vision Dynamics

Share

BMW’nin elektrikli otomobillerini işaret eden “i” ailesine yeni bir üye katılıyor. Konsept haliyle Frankfurt’a gelen aracın görünümü, daha önce i5 ismine sahip olacağı söylenen modelinkinden çok daha sportif.

Sivri bir burun yapısına sahip olan araçta bir ön panjur olmasa da panjur şekli korunmuş, hatta büyütülmüş. LED aydınlatma grubu ince yapılı olan aracın dev jantları yan aynaları yerine kameralar kullanılırken kapı kolları da hemzemin. Kısa bir bagaj kapağına sahip olan aracın dinamik görünümlü arka tamponu altında bir de difüzör bulunuyor.

İç mekanı henüz hazır olmayan aracın teknik verileri de açıklanmamış olsa da 0’dan 100 km/s sürate 4 saniyenin altında ulaşabildiği ve 600 km menzil sunduğu biliniyor. Ayrıca maksimum sürati de 200 km/s’in üzerinde.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...