Terminatör’de Büyük Buluşma

Share

Gelmiş geçmiş en iyi sinema klasikleri arasında yerini alan Terminator serisinin ilk iki filminde gördüğümüz aktris Linda Hamilton, yönetmen James Cameron ve aktör Arnold Schwarzenegger ile 27 yıl sonra yeniden bir araya gelecek.

The New York Times’ın haberine göre, orijinal Terminator filmlerinde geleceğin kurtarıcısı John Connor’un annesi Sarah Connor’ı canlandıran 61 yaşındaki Hamilton, serinin yeni yapılması planlanan filminde de yer alacak.

Usta yönetmen ve yapımcı Cameron, özel bir davette yaptığı açıklamada, “Linda’nın o dönemde kadınlara ve diğer aksiyon yıldızlarına anlamlı bir örnek olması gibi, olgun savaşçımızın bu yeni filmde geri dönecek olması da büyük bir etki meydana getirecek. Bu sayede Hollywood’un aksiyon filmlerindeki kalıplaşmış cinsiyet rollerinin aksine bir ders vereceğiz. 50 – 60 yaşlarındaki erkek oyuncular, kötü karakterleri öldürüp durmaya devam ediyor. Ama bunun kadınlar için bir örneği bulunmuyor” diye konuştu.

Yeni öykünün merkezinde yer alacak 18 yaşlarında genç bir kadın oyuncu aradıklarını söyleyen Cameron, filmde ağırlıklı olarak yeni karakterler bulunacağını ama onları bir araya getirecek kişilerin Arnold ve Linda olacağını kaydetti.

İddialara göre Cameron’ın yeni Terminator filmi, 1991 yapımı Terminator 2: Judgment Day’den sonra çekilen 3 filmdeki hikayeyi yok sayacak. Serinin ilk iki filmini yazıp yöneten Cameron’un, yapımcılığını üstleneceği ve senaryosunu yazacağı yeni filminin yönetmeni ise Deadpool ile popülerlik kazanan Tim Miller olacak. Filmin ne zaman vizyona gireceği henüz netlik kazanmış değil.

Sinemalar

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...