Facebook Uygulamasına WhatsApp Tuşu Geliyor

Share

Facebook, dünya çapında oldukça popüler olan WhatsApp mesajlaşma servisi için yeni bir şeyler deniyor. Facebook uygulaması içerisinde fark edilen WhatsApp tuşu ne işe yarayacak?

Facebook, bünyesindeki mesajlaşma platformu WhatsApp için yine önemli bir hamle üzerinde çalışıyor gibi gözüküyor. Şirket, Facebook ana uygulaması içerisine WhatsApp özel tuşu ekleyerek yine bir şeyler yapma peşinde.

Her zaman olduğu gibi bu test sınırlı sayıdaki kullanıcı ile yapılırken, şu an için WhatsApp özel tuşu sadece Android için Facebook uygulamasında görülmüş durumda.

Kısayol vazifesi üstlenen bu tuş sayesinde, Facebook uygulamasını terk etmeden doğrudan WhatsApp’ı açmak mümkün hale geliyor. Şirketin bu tuşa daha fazla görev yükleyip yüklenmeyeceği ise merak konusu.

17-09/21/facebook-whatsapp-tus-sdn-02.jpg

Eğer siz de bu kontrol grubu içine dahil edilmişseniz, sağ üstteki profil fotoğrafınızın altında yer alan menüdeki tuşu görmeniz mümkün. iOS için Facebook uygulamasında da bu tuşun denemeleri yakın zaman içerisinde yapılabilir.

Facebook çatısı altındaki servisleri uygulamasına ilk kez dahil etmiyor. Bu ayın başlarında şirketin Instagram için bir kısayol ekleme denemesi içerisinde olduğu da fark edilmişti.

2015 yılında ise Facebook uygulaması içerisine kullanıcıların kişilerine fotoğraf ve metin gönderimi yapabileceği bir WhatsApp ile gönder tuşu eklenmişti ancak bu özellik resmi uygulamaya hiçbir zaman eklenmemişti

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...