Sonbahar ile Gelen Kaçınılmaz 10 Sorun

Share

Sonbaharı seviyor olabiliriz ama bu bazı baş belası durumlarla baş etmek zorunda olmadığımız anlamına gelmiyor. İşte sonbaharın gelişiyle hayatımıza giren birbirinden belalı 10 sorun:

1 Evden çıkarken hava durumunu tahmin ettiğinizi düşünmek

Ne yazık ki güneşli sandığımız hava dondurucu soğuk, kapalı sandığımız hava bunaltıcı sıcak olabiliyor. Apartmana geri dönüp sıfırdan kombin hazırlamak mı? Teşekkürler ama böyle idare edebiliriz!

2- Şort sezonunun geçtiğini kabullenmek istememek

Dolaptaki kıyafet yığınının arasından tayt bulmak kadar, bulduğunuz taytı şorta yakıştırabilmek de önemli. Paass!!

3- Soğuk havalarda içinizi ısıtacak sevgili ihtiyacı

Yazın bunaltıcı sıcağında el ele bile tutuşmak istemezken soğuyan havayla birlikte sevgili hayalleriniz depreşmeye başladı mı? Yalnız değilsiniz. Kim battaniye altına girip film izlemek, erkek arkadaş sweatshirtleri giymek, geceleri sıcacık sarılıp uyumak istemez ki?

4- Bir köşeye kaldırdığınız kışlıklarınız bıraktığınız gibi değiller

Kışlık dolabınızı hazırlarken karşılaşacağınız sorunlardan başlıcası. Tam favori kazağınızı giymeye karar vermişken geçen sonbahardan beri bir köşede bekleyen kıyafetlerinizin garip biçimde buruştuğunu fark edersiniz. Bir de babaanne evi gibi kokuyorlar sanki!

5- Güzel havaya aldanıp camı açık bırakmak

Saat 5-6 arası güneş çekilmeye başladıkça salonunuzun salon değil, derin dondurucu olduğunu fark etmenizle bitecek eylemdir. Hemen pencereleri kapatıp battaniyenin altına girmek tek çözüm!

6- Dışarı çıkarken katmanlar halinde giyinmek

Sabah hafif serin, öğlen yakıcı sıcak, akşamları kutupta bir gün gibi olması muhtemel havalarla başa çıkmanın tek yolu giyip çıkartabileceğiniz parçalar halinde hazırlanmak. Günün farklı saatlerinde farklı giysi katmanlarına ihtiyaç duyabilirsiniz.

7- Cildiniz ya çok kuru, ya çok yağlı

Soğuktan kuruyup çatlayan yüzünüze nemlendirici sürmenizle beraber ayna gibi parlamaya başlarsınız.

8- Evden mükemmel saçlarla çıkıp işe kabarık korkunç saçlarla varmak

Yaz mevsiminin en şikayet ettiğimiz noktası “nem”i atlattık. Şimdi de saçlarımızı bir sağa bir sola savuran rüzgar başladı. Bu sonbaharın trendleri arasında olan şapkalarla saçlarımızı örtmeye çalışsak da, dışarı adım attığınız andan itibaren eskiye dönüş yok!

9- Ayakkabı seçmek için saatler harcamak

Sandaletlerin mevsimi geçti, ama çizme giymek için hala sıcak, ya yağmur yağarsa diye spor ayakkabı da giyemiyorsunuz. Saatlerce oturun şimdi ayakkabı dolabının başında.

10- Sıcak kahve – Buzlu kahve ikilemi

Sabah ayağa kalkabilmek bile büyük irade gerektirirken bir de kahve seçerken problem mi yaşayacağız! Sıcak içsek ateş basıyor, soğuk içsek buzları gördükçe içimiz titriyor. Zaten zor olan sabahlar sonbaharla birlikte daha da zor!

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...