Dubai’de Elektrikli Araçlara Ücretsiz Park ve Şarj

Share

Elektrikli otomobillerle ilgili son yılların en agresif teşvik politikalarından birisini yürüten Dubai’de adımların ardı arkası kesilmiyor.

Bulunduğu coğrafyada elektrikli otomobillerle alakalı belki de en aktif rol üstlenen ülke konumunda olan Dubai, bu alanda dikkat çeken adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak elektrikli taksi filosu için teslim aldığı 100 adet Tesla ve elektrikli otomobillere ücretsiz park hizmeti gibi adımlarıyla gündeme gelen Dubai yönetimi, yine tüm dünya basınının dikkatini üzerine çekecek bir uygulamanın duyurusunu gerçekleştirdi. Elektrikli otomobillere olan talebi ciddi oranda artırması beklenen bu adımla birlikte artık Dubai’de, şarj ve kayıt hizmetleri bu sınıfta yer alan tüm otomobiller için tamamen ücretsiz hale getirildi.

Dubai Ulaştırma Bakanlığı‘nca elektrik dağıtım departmanıyla ortak yürütülen sürecin uzun bir çalışmanın ardından hayata geçirilmek için hazır hale getirildiği yerel basında satırlara yansıdı. Ücretsiz park uygulamasının ardından gelen bu adımla birlikte şarj ağının da artırılmasını planlayan yerel yönetim 40 farklı bölgede bu işlemi yıl sonuna kadar gerçekleştirmek istiyor.

Planın hayata geçirilmesiyle birlikte elektrikli otomobil sahiplerini 2017 itibarıyla 100 farklı noktada ücretsiz şarj istasyonu bekliyor olacak. Projenin önemli isimlerinden birisi olan yönetici Saeed Mohammed Al Tayer; “Çeşitlilik olmasına rağmen piyasada pek fazla elektrikli otomobil görmüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu tür teşviklerle gerekli ortamı oluşturarak pazara girmek istiyoruz. Eminim ki hükümet ve özel kuruluşlar, hatta bireyler, ne kadar tasarruf edebileceklerini gördüklerinde elektrikli araçlara geçecekler.” diyerek projenin önümüzdeki yıllar adına çok önemli olduğunu belirtti. Genellikle petrol ve fosil yakıtlarla gündeme gelen bu bölgenin değişen dünyaya ayak uyduruşuna adım adım şahit oluyoruz.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...