280 Karakterli Tweet Nasıl Atarsınız?

Share

Sosyal medya platformu Twitter kendini yenilemeye hazırlanıyor. Bu kapsamda yazdıklarını 140 karaktere sığdırmayanları memnun edecek bir gelişme yaşandı. Twitter karakter sınırını 280’e çıkartmayı planladığını açıkladı. Fakat bu özelliğin kullanıma sunulabilmesi için önce test aşamasını geçmesi gerekiyor. Eğer 280 karakterli tweetler atmak için beklemek istemiyorsanız, siz de bu yöntemlerden birini deneyebilirsiniz!

Tweet 280

Juliette Pretot tarafından hazırlanan sistem basit bir şekilde 280 karakterlik tweet atmaya olanak sağlıyor. Önce buradaki linki yer imlerinize eklemeniz gerekiyor. Ardından Tweetdeck’i açıyorsunuz. Önce kaydettiğiniz yer imine tıklıyor, ardından tweetinizi 280 karakterli şekilde atabiliyorsunuz.

char280 Extention

Thomas Evans tarafından geliştirilen bu Google Chrome eklentisi 280 karakterlik tweet atmaya yardımcı oluyor. Önce eklentiyi buradan indiriyor, ardından istediğiniz gibi tweet yazıyorsunuz. Hepsi bu kadar!

Tweetdeck Geliştirici Menüsü

Bu yöntemi kullanabilmek için TweetDeck kullanıcısı olmak gerekiyor. tweetdeck.twitter.com adresine giriş yapıp farenin sağ tuşuna basıp, incele seçeneğine tıklıyorsunuz. Ardından yukarıda yer alan sources / kaynaklar sekmesine geliyorsunuz. Menüdeki ok işaretine tıkladıktan sonra snippets’i seçiyorsunuz. “New snippet” butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfaya buradaki koduyapıştırıyorsunuz. Sağ altta bulunan play / oynat simgesine bastıktan sonra siz de 280 karakterli tweet atabilirsiniz.

TamperMonkey Eklentisi

280 karakterli tweet atmanın bir yolu da TamperMonkey eklentisi. Bu eklentiyi indirdikten sonra Github’ta paylaşılan komut dosyasısına gidiyorsunuz. Raw tuşuna bastıktan sonra tampermonkey’nin bu komut dosyasını yüklemesini kabul ediyorsunuz. Bu eklenti etkin haldeyken Twitter’a girip 280 karakterli tweetler yazabilirsiniz.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...