Face ID Hangi Durumlarda Devreye Girmiyor?

Share

Face ID Apple’ın iPhone X ile birlikte tanıttığı, Touch ID’nin yerini alan bir güvenlik sistemi. Apple’ın iPhone X lansmanında ilk denemede çalışmayan sistemin hangi durumlarda devreye girmeyeceğine dair bir belge yayınladı.

Face ID hangi durumlarda devreye girmiyor?

Apple, sonbahar etkinliğinde duyurduğu iPhone X’te Face ID’ye yer vermişti. Bazı durumlarda yüz tanıma yerine güvenlik kodunun kullanılması gerekiyor. Apple, yüz tanıma yerine kod kullanılması gereken durumları açıkladı.

Buna göre:

  • Cihaz yeniden başlatıldığında,
  • Cihaz kilidi 48 saat hiç açılmamış ise,
  • Cihazın kilidini açmak için 156 saat boyunca hiç parola kullanılmamış ve bunun son 4 saatinde kilit yüz tanıma ile açılmadıysa,
  • Cihaz uzaktan kilitlendiyse,
  • Beş başarısız yüz tanıma eşleştirmesi girişiminden sonra,
  • Güç ve ses tuşlarına aynı anda basılarak Acil durum özelliği devreye sokulduysa,

Parola kullanılması gerekiyor.

Apple, yüz tanıma sistemini tanıtırken sistemin hata yapma ihtimalinin bir milyonda bir olduğunu açıklamıştı. Şirket, Face ID’nin küçük ihtimal de olsa ikizlerin yüzlerini ayırt edemeyebileceğini ve 13 yaşın altındaki çocukların yüz özellikleri tam olarak gelişmediği için hata yapabileceğini belirtti.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...