Modası Geçmeyen İkon: Audrey Hepburn

Share

46 farklı ülkeden katılan insanlar Çarşamba günü Audrey Hepburn’ün 246 parça içeren özel koleksiyonu için teklif verdiler. Londra’da 12.000 ziyaretçinin baktığı, 10 saat süren açık artırmanın sonucunda £4,635,500 kazanıldı. Daha sonra online platforma taşınan açık artırma 227 parça eklenerek 4 Ekim’e kadar devam edecek.

Açık artırmanın gerçekleştiği Christie’sin Özel Koleksiyon Direktörü Adrian Hume-Sayer gördükleri figürlerin olağanüstü olduğunu söylüyor. “Film tarihinin en büyük ikonlarından biri olan Audrey Hepburn’ün özel koleksiyonuna gördüğümüz tepkiden oldukça memnunuz.”

Koleksiyonun en çok ilgi gören parçaları Breakfast at Tiffany’s ve My Fair Lady’nin senaryosu oldu.

Bunun yanı sıra dünyanın en beğenilen stil ilkonlarından biri olan Hepburn’ün kıyafetleri de aynı popülarite ile karşılaştı. Açık artırmanın ikinci en yüksek satışı Steven Speilberg’in Hepburn’e hediye ettiği Tiffany & Co bilekliği oldu. Beklenilenden oldukça fazla ilgi gören açık artırma, Audrey Hepburn’un hala bir ikon olduğunu kanıtlıyor.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...