Eşek, McLaren’ı Dev Bir Havuç Zannetti

Share

Almanya’da gerçekleşen olayda sigorta şirketi, araç sahibi ve eşek sahibi arasında oldukça hareketli bir süreç yaşandı.

Otomobile özel bir tutkusu bulunan hemen herkes, yolda yürürken yanından geçtiği bir model için “keşke benim olsa” hissini içinden geçirmiş, kendisini o aracı kullanırken hayal etmiştir. Bizim de çoğunlukla içerisinde olduğumuz ve dünyanın her yerinde görülebilecek olan bu durumun bir benzeri Almanya‘da gerçekleşti. Şu anda sizlerle paylaşmakta olduğumuz “otomobil meraklısı” konumunda bir eşek olunca, işin boyutu biraz daha farklı noktalara varabiliyor. Söz konusu bir McLaren olduğunda belki eşeğin bile dikkatini çekmiş olabilir diyebilirsiniz lakin buradaki iç geçirme durumu otomobil tutkunsan daha çok boğazına düşkünlükle alakalı. Nasıl mı? McLaren 650S Spider’ı dev bir havuç gibi görecek kadar.

Geçtiğimiz dönemde yaşanan ve yerel basına yeni yansıyan olayın detayları da kendisin kadar ilginç. Markus Zahn isimli McLaren 650S Spider sahibi, aracını etrafı çitlerle çevrili bir alanın yakınına park ediyor. Tasarımı kadar rengiyle de dikkat çekici olan otomobili görür görmez araca yöneldiği söylenen Vitus isimli eşek, sahibinin ifadesine göre aracı dev bir havuç zannediyor. Bu aşamanın ardından gözü başka hiçbir şey görmeyen Vitus, değeri yaklaşık 365.000 dolar olan araca yönelip tamponundan ısırmaya başlıyor. Olayı geçte olsa fark edip aynasına bakan araç sahibi Zahn, müdahale edene kadar oluşan hasarın boyutuysa yaklaşık 30.000 sterlin olarak kayıtlara geçiyor.

Olayın ardından eşeğin sahibini dava eden Markus Zahn’a karşı yapılan savunmada, suçun tamamen eşekten kaynaklanmadığı ve kendisinin aracı farklı bir yere park etmesi gerektiği söyleniyor. Olay madalyonunun diğer yüzündeyse, aracın karbon fiber parçalarına zarar verdiği görülen Vitus’un meydana getirdiği zararın tamamını ödemeyi reddeden sigorta şirketi var. Şirketin buradaki açıklaması araç sahibinin Vitus’a yakın bölgeye park ettiği için kusurlu olduğu yönünde. Konuyla ilgili yerel basına yansıyan son detaylarda sigorta şirketinin ödemeyi reddettiği 5,260 sterlinlik kalan hasar ücretinin Vitus’un sahibi tarafından ödeneceği söyleniyor. Bu zamana kadar karşımıza çıkan en ilginç olaylardan bir tanesi olarak hafızalarımızda yer edinecek olan bu olay hatırladıkça yüzümüzde tebessüm yaratacaklar arasında.

Daily Mail, Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...