Google Pixel 2 Tanıtıldı: İşte Tüm Özellikleri

Share

Son dönemde ortaya çıkan sızıntılar ile akıllı telefon dünyasının en çok konuşulan cihazlarından birisi haline gelen Google Pixel 2, bugün San Francisco’da düzenlenen etkinlik sonrasında resmiyet kazandı.

5 inç büyüklüğünde 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunan ve Always On Display teknolojisini destekleyen bir OLED bir ekranın yer aldığı cihaza, işlemci tarafında amiral gemisi modellerinde sıkça gördüğümüz Qualcomm Snapdragon 835 eşlik ediyor.

10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.35 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci olan Snapdragon 835’e, grafik tarafında gerekli olan gücü ise Adreno 540 sağlıyor.

Cihazın arka tarafında 12 megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyafram aralığına sahip OIS destekli, ön tarafında ise 8 megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyafram aralığına sahip bir kamera yer alıyor.

4K video kayıt desteğine sahip olan Pixel 2 serisi, Full HD çözünürlükte 120 fps ve HD çözünürlükte ise 240 fps video kaydına imkan tanıyor.

Son dönemde çift arka kameralı akıllı telefonlarda sıkça karşımıza çıkan Portre modu, Pixel 2 modelinde yazılımsal olarak kullanıcılara sunuluyor.

4 GB RAM’in yer aldığı akıllı telefon, 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Android 8.0 Oreo ile kutudan çıkan ve Google’ın güncelleştirme sözü verdiği Pixel 2 XL, 2700 mAh kapasiteli bir bataryadan besleniyor.

HTC U11 modelinde karşımıza çıkan baskı algılama teknolojisinin kullanıldığı cihaz, yan kısımlarından sıkıldığında belirlenen farklı komutları gerçekleştirebiliyor.

Pixel 2 serisinin bir diğer ortak özelliği ise, sahip oldukları IP67 sertifikası sayesinde 1 metre su altında 30 dakika kalabiliyor olmaları.

Google Pixel 2’nin 64 GB’lık modeli 649 dolar, 128 GB’lık modeli ise 750 dolar fiyat etiketine sahip.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...