Google Pixel 2 XL ve Tüm Özellikleri

Share

Google tarafından San Francisco‘da düzenlenen etkinlik kapsamında Google Pixel 2’nin yanı sıra duyurusu gerçekleştirilen bir diğer akıllı telefon modeli ise Google Pixel 2 XL oldu.

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Pixel 2’ye kıyasla daha büyük bir yapıda olan Google Pixel 2 XL, özellikle safkan Android ile phablet deneyimini bir arada görmek isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

6 inç büyüklüğünde 1440 x 2880 piksel çözünürlük sunan ve Corning Gorilla Glass 5 bir ekranın yer aldığı cihaz, işlemci tarafında gerekli olan gücü bu yıl amiral gemisi modellerinde sıkça gördüğümüz Qualcomm Snapdragon 835‘ten alıyor.

10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.35 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci olan Snapdragon 835’e, grafik tarafında gerekli olan gücü ise Adreno 540 sağlıyor.

Bunun yanı sıra cihazda yer alan ekran, Always On teknolojisi sayesinde ekran kapalı olduğu durumlarda bile, saat ve bildirimler gibi ögelerin görüntülenmesine imkan tanıyor.

Pixel 2 ile benzer bir şekilde arka tarafında 12 megapiksel çözünürlüğünde OIS destekli f/1.8 kameranın yer aldığı Pixel 2 XL, ön tarafında ise 8 megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 bir kameraya ev sahipliği yapıyor.

4K video kayıt desteğine sahip olan Pixel 2 serisi, Full HD çözünürlükte 120 fps ve HD çözünürlükte ise 240 fps video kaydına imkan tanıyor.

4 GB RAM’in yer aldığı akıllı telefon, 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Android 8.0 Oreo ile kutudan çıkan ve Google’ın güncelleştirme sözü verdiği Pixel 2 XL, 3520 mAh kapasiteli bir bataryadan besleniyor.

Pixel 2 serisinin bir diğer ortak özelliği ise, sahip oldukları IP67 sertifikası sayesinde 1 metre su altında 30 dakika kalabiliyor olmaları. Google Pixel XL 2 modeli, 849 dolar başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...