Piyanistin Sağ Eli 35, Sol Eli 14 Yaşında!

Share

Sol kolunda sağlık problemi bulunan Çinli piyanist Lang Lang, New York Concert Hall’daki dinletisi için ilginç bir çözüm buldu. Lang Lang, 14 yaşındaki öğrencisi Maxim Lando’nun sol elini ‘ödünç alarak’ konser verdi.

Dünya genelinde tanınan klasik müzik sanatçılarından Çinli piyanist Lang Lang, George Gershwin’in ‘Rhapsody in Blue’ (Mavideki Rapsodi) eseriyle New York Concert Hall’da sezon açılışını gerçekleştirecekti.

Guardian’ın haberine göre aylardır kolundaki bir sağlık sorunu nedeniyle konserlerini iptal etmek zorunda kalan Lang, dün 14 yaşındaki öğrencisi Maxim Lando’nun sol elini dinleti için ‘ödünç alarak’ sahneye çıktı.

​​​İkiliye 76 yaşındaki jazz efsanesi Chick Corea da ikinci bir piyano ile katıldı.

Lang Lang, “Efsanevi Chick Corea’nın sanatkarlığıyla ve heyecan verici genç yetenek Maxim Lando ile, dinleyiciye keyif vermeyi ve sol kolum iyileşmeye devam ederken ondaki baskıyı biraz azaltmayı umuyoruz” dedi.

Yannick Nezet-Seguin tarafından yönetilen Philadelphia Orkestra’nın eşlik ettiği ‘beş elli şov’, jazz ile Batı müziğini buluşturan 1924 yapımı ‘Mavideki Rapsodi’ ile büyük beğeni topladı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...