Twitter’dan Tweet Kayıt Özelliği

Share

Geçtiğimiz günlerde karakter sınırını 140’tan 280’e çıkartmasıyla gündeme gelen Twitter şimdi bir yenilikle daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu yeni özellik kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Twitter’da enteresan bir içeriğe denk geldiğinizde bunu kaydetmek için herhangi bir seçenek bulunmuyor. Olur da bu içeriğe daha sonra tekrar ulaşmak isterseniz tweeti beğenmeniz, retweetlemeniz veya birine göndermiş olmanız gerekiyor. Twitter kullanıcılarının yakından bildiği üzere bu pek de sağlıklı bir çözüm değil. Aksine istemediğiniz halde bir tweete etkileşim kazandırmanız gerekiyor. Fakat görünen o ki Twitter sonunda bu probleme çözüm sunmaya hazırlanıyor. İlham ise internet tarayıcılarında yer alan yer imlerinden geliyor.

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre bundan sonra istediğiniz tweeti sonrası için kaydetmek mümkün olacak. Üstelik kayıt altına aldığımız içerikler beğenilerimiz gibi herkese açık olmayacak. Aksine bu alanı sadece kullanıcının kendisi görebilecek. Böylece gönül rahatlığıyla istediğiniz içeriği sonrası için kaydedebileceksiniz.

Hatırlayacağınız üzere benzer bir özellik kısa bir süre önce Instagram‘a da eklenmişti. Bu sayede beğenilen içeriklerin ekran görüntüsünü alma zorunluluğu ortadan kalmıştı. Kaydedilenler profilimizde farklı bir başlık altında toplanmış, bu özellik kullanıcılar tarafından hızla benimsenmişti. Görünen o ki Twitter da gelişmelere ayak uydurmaya çabalıyor.

Log

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...