iOS 11 Zirveye Oturdu

Share

Kullanım oranı konusunda iOS 10 kadar başarılı bir giriş yapamamış olsa da iOS 11 sonunda, cihazların yüzde 47’sinde yer alarak zirvenin sahibi konumuna geldi.

Analitik şirketi Mixpanel iOS kullanım oranı için yeni veriler sundu. Buna göre, üç haftanın biraz üstündeki süreç sonrasında en güncel iOS sürümünün yüzde 47 ile kullanım oranını artırdığı görülüyor. iOS 10 sürümü ise yüzde 46’lık oranla ikinciliğe düşmüş durumda. Cihazların yüzde 6.7’lik kısmı ise iOS 9 ve daha önceki sürümleri ile yoluna devam ediyor.

Geçtiğimiz yılın aynı zaman aralığına baktığımızda, güncel sürümün kullanım oranı iOS 10 ile kıyaslandığında oldukça yavaş kaldı. iOS 10 iki haftalık süreçte iOS 9 sürümünü alt etmişti. Güncel sürüm ise iki haftalık süreçte cihazların sadece yüzde 38.5’lik kısmında yer bulabildi.

iOS 11

Apple mobil işletim sistemi çıkışından sonra üç küçük güncelleme aldı. Bu güncellemeler çıkış sonrasında fark edilen hataları ve sorunları gidermeye odaklandı. Şu an en güncel sürüm olarak iOS 11.0.3 mevcut durumda.

iOS 11.1 sürümü ise yeni emoji karakterler, uygulamalar arası geçiş sağlayan 3D Touch hareketinin geri dönüşü ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...