Kırmızı Erikli Dondurmalı Kek

Share

Havaların soğumasıyla dondurma özlemi çekenleri bu köşeye alalım…

Malzemeler:
4 yumurta
¾ su bardağı şeker
200 g tereyağı
2.5 su bardağı un
1/3 su bardağı mısır unu
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kg kırmızı erik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı toz tarçın

Üzeri için:
Dondurma
Erik dilimleri
File Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Yumurta aklarını çırpma kabına alarak mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpın. Geniş bir karıştırma kabında toz şeker ve tereyağını mikserle 5 dakika kadar çırpın. Un ve mısır ununu azar azar ekleyerek pütürlü bir görünüm elde edene kadar çırpmaya devam edin.

Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Çırptığınız yumurta aklarını ilave edip spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımın yarısını yağladığınız kek kalıbına dökün. Kırmızı eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Bir kasede toz şeker ve toz tarçını karıştırın.

Erik dilimlerini şeker ve tarçın karışımına bulayarak yarısını kek harcının üzerine dizin. Üzerine kalan kek harcını döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Kalan erik dilimlerini bir tavaya alarak hafif pişirin ve ocaktan alıp soğutun.

Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerini vanilyalı dondurma, erik dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Lezzet / Elele

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...