WhatsApp Kullanırken İşinizi Kolaylaştıracak Pratik Özellikler

Share

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp pek çok kullanışlı özelliği bünyesinde barındırıyor. Fakat bunların bir kısmı pek bilinmiyor. WhatsApp kullanırken işinizi kolaylaştıracak pratik özellikleri sizin için derledik.

WhatsApp aramalarında internet kullanımını azaltın

Tanıdıklarınızı WhatsApp üzerinden aramayı tercih ettiğinizde bu arama internet paketinizden yemenize neden oluyor. Konuşma uzadıkça harcanan miktar da artıyor. Kullanımı azaltmanın ise oldukça basit bir yolu var. Bunun için ayarlardan veri kullanımı bölümüne gelip “düşük veri kullanımı” özelliğini işaretlemek gerekiyor. Böylece aramalarda ses kalitesinde kayıp yaşansa da, internet paketinizi bitirmemiş oluyorsunuz.

Şekilli mesajlar gönderin

WhatsApp üzerinden mesaj gönderirken yazdıklarınızı kalın, eğik veya üstü çizili olarak gönderebilirsiniz. Örneğin yazdığınız bir kelimeyi kalınlaştırmak istiyorsanız o kelimeyi yıldız içine almanız gerekiyor. Örneğin, lütfen *buraya* tıklayın gibi. Eğer bir kelimenin üstünü çizmek isterseniz ~yazı~ şeklinde yazmalısınız. Eğik için ise _yazı_ formatında yazmanız yeterli oluyor. Son olarak “`yazı“` şeklinde yazdığınızda farklı bir font kullanmış oluyorsunuz.

Sesinizle yazın

Elleriniz dolu olduğunda veya arama kullandığınız zamanlarda WhatsApp’ın ses algılama özelliğini kullanabilirsiniz. Uygulama söylediklerinizi algılayıp yazıya döküyor. Böylece elleriniz dolu olmasına rağmen konuşmaya devam edebiliyorsunuz.

“Son Görüldü” bildirimini kapatabilirsiniz

WhatsApp mesajları karşı tarafa iletildiğinde ve onlar tarafından okunduğunda bunların ne zaman gerçekleştiğini görmek mümkün. Fakat bu özellik üzerimizde cevap verme baskısı oluşturuyor. Eğer bu baskıdan kurtulmak isterseniz bunun için WhatsApp’ın ayarlar bölümüne gitmeniz yeterli. Hesap başlığı altında yer alan gizlilik bölümüne geldiğinizde son görülmeyi kapatabilirsiniz. Bunu tercih ettiğinizde ise siz de başkalarının mesajlarınızı ne zaman okuduğunu göremeyeceksiniz. Daha basit ve anlık bir çözüm arıyorsanız hücresel verileri kapatıp mesajı okumanız da mümkün.

Bildirimleri özelleştirin

WhatsApp hayatımızdaki pek çok farklı insan grubuyla iletişim kurmamızı sağlıyor. Ailemiz, arkadaşlarımız ve hatta iş hayatımız için oldukça önemli olabiliyor. Eğer üye olduğunuz birden farklı grup varsa ve mesajın bunlardan hangisinden geldiğini öğrenmek istiyorsanız bildirimlerinizi özelleştirebilirsiniz. Farklı zil sesleri ve renklerle mesajı görmeden hangi gruptan geldiğini anlayabilirsiniz. Bunun için grup bilgisi kısmına gidip özel bildirimleri istediğiniz gibi ayarlamanız gerekiyor.

Videolarınızı GIF’e dönüştürün

Yakınlarınızla güzel anlarınızı paylaşmak istediğiniz zamanlarda WhatsApp üzerinden video göndermeniz mümkün. Eğer çektiğiniz video altı saniyeden kısaysa bu anları GIF’e dönüştürmeniz mümkün! Bu sayede hem kullanılan mobil veri azalıyor hem de zamandan kazanmış oluyorsunuz. Üstelik bu anlar sonsuza kadar GIF formunda ölümsüzleşiyor. Bunun için videoyu WhatsApp kamerasıyla çekmeniz ve sağ üst köşeden GIF seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Kaydedilen verileri kontrol edin

Birden fazla WhatsApp grubuna üye olduğunuzda burada gönderilen pek çok fotoğraf ve video otomatik olarak kaydoluyor. Bu içerikler hem telefonu gereksiz yere dolduruyor hem de mobil verinin tüketilmesine neden oluyor. Bu durumu değiştirmek için ayarlar bölümüne gidip veri kullanımı başlığına tıklamak gerekiyor. Ardından medya içeriklerinin ne zaman otomatik olarak indirileceğini seçebiliyorsunuz. İsterseniz otomatik indirmeyi tamamen kapatmanız da mümkün.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...