Gucci Artık Kürk Kullanmayacak

Share

İlkbahar 2018 koleksiyonundan başlamak üzere, Gucci resmi olarak kürk kullanmayacak. Geçtiğimiz günlerde CEO Marco Bizarri, London College of Fashion’da verdiği 2017 Kering konuşmasında kürk kullanmayacağını açıkladı.

The Humane Society of US ve LAV ile çalışmaya başlayan Gucci, Fur Free Alliance organizasyonuna katılacağını belirtti. Bu organizasyon ile birlikte Gucci herhangi bir hayvan kürkü kullanmayacak.

“Sosyal farkındalık Gucci’nin en önemli değerlerinden biri, bu sebeple çevre ve hayvanlar için en iyisini yapma yolunda ilerliyoruz. HSUS ve LAV’ın yardımı ile bu yeni adımı attığımız için çok mutluyuz. Umarız ki kaydettiğimiz bu ilerleme diğer markalar için de bir örnek olur, böylece lüks modayı iyi bir yöne doğru taşıyabiliriz,” diye açıklayan Bizarri, markanın bu değişiminden oldukça mutlu.

Stella McCartney, Giorgio Armani, Hugo Boss ve Net-a-Porter’in anti-kürk açıklamalarına katılan Gucci birçok markaya örnek oluyor. Sürdürülebilir ve çevreyi koruma yönünde giden moda sektörü ile önümüzdeki günlerde farklı markalardan buna benzer haberler duyabiliriz.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...