Razer’dan Akıllı Telefon Geliyor

Share

Oyuncu donanımlarıyla pazarın lider isimlerinden Razer, 1 Kasım tarihinde ilk akıllı telefon modelini resmi olarak görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde teknik detayları ortaya çıkan telefon, bugün ilk kez gerçek görüntüsüyle karşımızda.

Şimdilik sadece arka tarafını gördüğümüz akıllı telefon, bakıldığı zaman çift lensli bir kamera taşıyor. Tasarım çizgisiyle Razer‘ın satın aldığı Nexbit firmasının Robin isimli akıllı telefonunu andıran ve köşeli bir gövde üzerine kurulduğu görülen telefon, diğer Razer ürünlerinde olduğu gibi arkasında büyük bir Razer logosu taşıyor. Bu detay haricinde cihazın sade bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. GFXBench sitesi üzerinden yayılan bilgilere baktığımız zaman Razer’ın merakla beklenen ilk telefonu gücünü Qualcomm’un farklı markaların amiral gemisi modelinde de yer alan Snapdragon 835 işlemcisinden ve tam 8 GB RAM‘den alacak. 5,7 inç boyutunda 2560×1440 piksel çözünürlüğe sahip bir ekranı bulunan Razer’ın oyunculara yönelik tasarladığı ilk akıllı telefonu, 64 GB dahili depolama kullanacak ancak büyük ihtimalle microSD kart desteğine sahip olacak. Arkasında 12 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel çözünürlükte kamera yer alacağı ortaya çıkanlar arasında. Razer, güzel yapılacak bir optimizasyon çalışması ve oyun tarafında kurulacak ortaklıklar ile akıllı telefonlar üzerinde oyun oynama konusunda da sınırları zorlayacak gibi duruyor.

Oyuncu aksesuarları ile giriş yaptığı donanım dünyasına çok güçlü oyuncu dizüstü bilgisayarları devam eden Razer, görünüşe bakılırsa akıllı telefon tarafında da iddialı olmayı hedefliyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...