Apple Watch, Bir Hayatı Daha Kurtardı

Share

Apple‘ın giyilebir teknoloji pazarındaki tek oyuncusu Watch, yakın zaman önce bir kişinin hayatını daha kurtardı. Sık sık bu haberler ile gündeme gelen saat, özellikle kalp sorunlarını belirmele noktasında fark yaratıyor.

Apple’ın Series 3 ile nabız ölçümü konusunda benzersiz hale getirdiği akıllı saati Watch, bu sefer 28 yaşındaki James Green‘in hayatını kurtardı. Sahibi olduğu akıllı saatine “HeartWatch” isimli üçüncü parti bir sağlık uygulaması yükleyen genç adam, bu uygulamadan gelen “anormal nabız yüksekliği” uyarısı sonunda doktora gitmiş ve çekilen tomografi sonrası Akciğerinde kan pıhtısı olduğunu öğrenmiş. Erken teşhis edilmediği zaman ölüme yol açtığı belirtilen bu tehlikeli pıhtıdan Apple Watch’ın verdiği uyarı ile haberdar olan ve kurtulan Green, nabız değerinin otururken bile yüksek olması ve kendisinde hissettiği diğer değişikliler doğrultusunda doktora gittiğini belirtiyor.

Ani bir kalp rahatsızlığı ile 56 yaşında babasını kaybeden David Walsh tarafından hazırlanan HeartWatch uygulaması, kullanmak isteyenler için 9,99 TL fiyat etiketiyle direkt olarak buradan satın alınabiliyor. Ancak belirtmekte fayda var. Kalp ile alakalı bir sorun yaşıyorsanız bu tarz uygulamalardan önce mutlaka gerçek bir kardiyoloji uzmanına görünmende yarar var. Bu uygulama sadece sağlıklı insanların geleceğe yönelik kontrollerine yardımcı olabiliyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...