Gmail’in iOS Sürümüne Beklenen Çoklu Hesap Desteği Geldi

Share

İnternet devi Google‘ın dünyanın en çok kullanılan e-posta istemcisi konumunda bulunan servisi Gmail, en sonunda iOS uygulamasındaki büyük eksiğini kapatıyor. Başlatılan beta süreciyle artık popüler e-posta servisine farklı hesaplar eklenebilecek.

Android tarafından farklı olarak şimdiye kadar Outlook (Hotmail, Live) ya da Yahoo Mail hesaplarını kabul etmeyen Gmail, bu anlam verilemeyen eksiğini sonunda kapatıyor. Bugün herkese açık bir beta sürecine başlayan Google, artık kişilerin üçüncü parti e-posta hesaplarını da direkt olarak Gmail içerisinde kullanmasına imkan tanıyor. Bu özellik birden fazla hesabı bulunan kişilerin her hesap için ayrı uygulama yükleme derdini ortadan kaldırıyor. Tüm e-posta trafiğinin tek bir uygulama üzerinden yapılabilecek olması büyük zaman kazancı anlamına gelirken, beta sürecinin Apple TestFlight uygulaması üzeriden yapıldığını ve Google’ın bazı verilerinizi Apple ile paylaşacağını belirtmekte fayda var.

Her ay bir milyardan fazla insanın aktif olarak kullandığı Gmail‘i artık tam anlamıyla evrensel bir platform hale getiren Google’ın bu dikkat çekici özellik için hazırladığı beta kayıt sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Çoklu hesap desteğinin uygulamanın tam sürümüne ne zaman geleceği hakkında ise henüz yapılmış bir açıklama bulunmuyor. Böyle bir özelliğe gerçekten ihtiyacınız var mıydı?

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...