Mercedes 1 Milyondan Fazla Aracını Geri Çağırıyor

Share

Mercedes, hava yastığının kasıtsız açılması ile sonuçlanan potansiyel bir problemi ele almak adına 1 milyondan fazla aracını geri çağırıyor.

Mercedes’in çağrısı birçok ülkeyi kapsıyor

Şirketin resmi kaynakları, bu güvenlik geri çağrımının ABD‘de 495,000, Britanya‘da 400,000, Kanada‘da 76,000 ve Almanya‘da da birkaç bin aracı kapsadığını açıkladılar. Alman otomobil üreticisi, bu kapsamın dünya çapındaki toplam rakamını henüz açıklamış değil.

Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre; bozuk bir clockspring‘e ve direksiyon bileşenlerinin hatalı şekilde topraklanmasına bağlı olarak gelişen bir elektrostatik boşalma, geri çağrıma tabi tutulan araçların sürücü tarafındaki ön hava yastığının kasıtsız olarak açılmasına neden olabiliyor.

Bu sorunun giderilmesi amacıyla, bayilerin araçların direksiyon bileşenlerine yeni bir topraklama kurulumu yapacağı açıklandı.

ABD’de mukîm bir Mercedes sözcüsü, bu hava yastığı problemi nedeniyle “sürücülerin küçük zedelenmeler veya çürüklere maruz kaldıkları” birçok durumun yaşandığını söyledi.

Hava yastığı problemine bağlı olarak ölümle sonuçlanan herhangi bir olay rapor edilmiş değil. Ayrıca problemin Takata hava yastığı inflatörleri için dünya çapında gerçekleştirilen geri çağrımla alakası olmadığını da belirtmekte fayda var.

Mercedes’in gerçekleştirdiği bu geri çağrım; 2012-2018 model yıllarına sahip A, B, C, E, CLA, GLA ve GLC sınıfı modelleri kapsamakta.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...