Pixel 2’ye Android 8.1 Ne Zaman Geliyor?

Share

Google tarafından yapılan açıklamayla birlikte, geçtiğimiz hafta tanıtılan Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin Android 8.1 Oreo sürümüne ne zaman geçiş yapacağı da belli oldu.

Android 8.1, Pixel 2’ye neler getiriyor?

Önümüzdeki hafta içerisinde dağıtılmaya başlanacağı açıklanan yeni Android sürümü 8.1 ile birlikte, Pixel 2 ve 2 XL modellerinin içerisinde bulunan Google’ın gizli işlemcisinin aktif olacağı biliniyor. Bu işlemci ile birlikte Pixel modellerinin hem güç tüketimi düşecek hem de performansı oldukça yükselecek.

Google ayrıca bu konuda bir de açıklama yaptı ve bahsi geçen Pixel Visual Core adlı işlemcinin kısa bir süre içerisinde de üçüncü parti uygulama geliştiricileri için kullanılabilir hale geleceğini bildirdi. Yani cihazın kamerasına erişim sağlayabilen her uygulama, Google’ın bu gizli görsel işlemcisinin nimetlerinden faydalanıyor olacak.

Fakat ne yazık ki Android 8.1 Oreo’nun bunun dışında cihazlarda ne gibi değişikliklere yol açacağı konusunda geniş bir bilgi verilmiş değil. Güncelleme dağıtılana dek yeni bilgiler gelmeye devam ettikçe bizler de sizlere aktarıyor olacağız.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...