Bixby 2.0 Resmen Duyuruldu

Share

Samsung, Bixby dijital sesli asistanının ikinci nesil sürümünün resmi duyurusunu gerçekleştirdi. İlk sürümün üzerinden geçen 6 aydan sonra duyurulan Bixby 2.0 akıllı telefonlar, televizyonlar, buzdolapları, hoparlörler ve internete bağlı daha birçok cihaz için destek sunacak.

Bixby 2.0 yenilikleri neler?

Amazon Alexa ve Google Asistan karşısında önemli bir rakip olarak konumlandırılmak istenilen Bixby, diğerleri gibi kullanıcıları kendi donanım ve yazılım ekosistemine bağlamak hedefinde. Samsung, hangi cihazda olursa olsun asistanının doğal dil işleme ve kullanıcı ihtiyaçlarını öngörme kapasitesine sahip olacağını vurguluyor.

Cihaz ekosisteminiz için bir kontrol merkezi görevi üstlenecek olan ikinci nesil Bixby artık geliştiricilere açılıyor. Bu sayede geliştiriciler yenilerini geliştirebilecekleri gibi varolan uygulama ve servisleri asistanla uyumlu hale de getirebilecek. Şirket zaman kaybetmeden Bixby yazılım geliştirme kitini beta olarak geliştiricilere açmayı da ihmal etmedi. Ek olarak, Samsung TV’ler için Bixby ilk olarak ABD ve Kore için sunulmuş durumda.

Şu an için Bixby 2.0 sürümünün daha iyi bir deneyim sunup sunmayacağı tabii ki bilinmiyor. Malum Galaxy S8, Galaxy S8 Plus ve Galaxy Note 8 modellerinde kullanılabilen asistan eksikleri sebebiyle oldukça eleştiriliyor. Donanımsal Bixby tuşu da kullanıcılar için ciddi anlamda sıkıntı oldu. Öte yandan Samsung dijital sesli asistanı zaman içerisinde daha gelişmiş hale gelecek ve geliştiricilerin de desteğiyle daha da güçlenecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...