Katalonya’daki Referandum Krizi SEAT’ı Da Etkiledi

Share

Yeni SUV modelinin yanıtımı için hazırlanan SEAT ülkedeki ortamdan ötürü geri adım atmak zorunda kaldı.

Katalonya son zamanlarda İspanya‘nın yanı sıra dünya gündeminde de kendisine yer buluyor. Bilindiği üzere Katalonya‘nın bağımsızlık referandumuyla ilgili karmaşık süreç belirsizliğini korumaya devam ediyor. Siyaset dünyasının yanı sıra Barselona’nın ligden çekilebilmesine kadar uzanmasından ötürü spor dünyasını da krizin içerisinde. Hatta bu süreç alanını genişleterek otomobil dünyasına da ufak da olsa sıçrama yaptı. İspanya merkezli oluşundan ötürü haliyle SEAT‘a yansıma yapan siyasi çıkmaz yüzünden tanıtımı yapılacak olan yeni SUV modeliyle ilgili takvimin sarkmasına neden oldu.

SEAT üretim süreci aksamayacak

SEAT’ın haziran ayının ilk haftası içerisinde başlangıcını yaptığı “Yeni SUV’un adını sen belirle” yarışmasında sosyal medya üzerindeki yarışma sonucu Alboran, Aranda, Avila ve Tarraco isimleri finale kalmıştı. Önümüzdeki günlerde, finale kalan bu dört isim arasından kazananın açıklanacağı etkinliği yaşanan politik krizden ötürü sonradan açıklanacak ileri bir tarihe ertelediğini duyuruldu. Açıklamada “Yaşanan olaylardan ötürü İspanyol medyası şu anda politikaya odaklanmış durumda. Yeni modelimizin tanıtımıyla ilgili daha iyi bir zaman belirmeye karar verilmiştir. ” ifadelerine yer veren SEAT yetkilisi modelin üretimi ve piyasaya çıkış tarihinin bu süreçten etkilenmediğinin de altını çizdi.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...