Silikon Vadisi Trump’a karşı!

Share

Microsoft, Google, Facebook, Uber, Intel gibi Silikon Vadisi devleri, ABD Başkanı Donald Trump için göçmenlere uygulanan tutumun yumuşatılması ve DACA programı hakkında geri adım atılması konularında önemli bir mektuba imza attı.

Silikon Vadisi teknoloji devlerinden Başkan Trump’a mesaj!

Başkan Trump, gelecek vadeden öğrencilere verilen DACA adlı oturma izni programının iptali konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Kamuoyunun “Hayalperestler” olarak da bildiği program dahilindeki öğrenciler, oturma ve çalışma izni olanaklarına da sahip oluyor. Teknoloji devleri ise buna karşı yasanın onaylanmaması için ABD Kongresi’ne çağrıda bulunuyor.

Amerikan Rüyası için Koalisyon olarak kurulan harekete dahil olan şirketler, Kongre’den Hayalperestler programına destek beklediklerinin ve programın korunması gerektiğinin altını çiziyor. Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg öncülüğündeki hareket, Hayalperestler’in toplumun bir parçası olduğuna dikkat çekiyor.

Fortune 500 listesindeki en büyük 25 şirketin yüzde 72’sinin DACA programından faydalandığı not olarak düşelim.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...