Jaime Oliver’ın Mutfaklı Land Rover’ı

Share

Yemek dünyasıyla az çok ilgisi olan herkesin yakından tanıdığı Jamie Oliver, bu kez restoranları ve çok izlenen televizyon programlarıyla değil, modifiyeli Land Rover Discovery’siyle gündemde.

Markanın, 2014’ten bu yana müşterilerinden gelen talebe göre modifikasyon işlemleri yapan ve moda ikonu Paul Smith’in yanı sıra James Bond filmi Spectre için de tasarımlar yapan Special Vehicle Operations (SVO) departmanının imzasını taşıyan özel Discovery, neredeyse gerçek bir mutfak kadar donanımlı.

Oliver’ın beşinci nesil Discovery’si, dışarıdan bakıldığında klasik modellerden hiç de farklı görünmüyor. Lakin kapılar, kapaklar ve gözler açıldığında işler değişiyor. Otomobilin farklı bölmelerine yerleştirilmiş tam 15 farklı donanımla Oliver, evinin konforuna yakın bir şekilde dilediği yemeği pişirip, süsleyebiliyor.Logonun hemen arkasına gizlenmiş düzeneğe sabitlenebilen aksesuarlarla Oliver kıyma çekebiliyor, erişte kesebiliyor ve hatta piliç, hindi ya da kuzu çevirme yapabiliyor! Ön kaputun hemen altına yerleştirilmiş düdüklü tencere, ön kol dayama aparatının altında kalan ekmek kızartıcı, sağ arka camın hemen önüne konumlandırılmış ve sekiz farklı yeşillik yetiştirilebilen mini bahçe, bagajdan çıkan katlanabilir 40 inçlik televizyon, vites düğmesiyle aynı tasarıma sahip biberlik ve tuzluk bu özel Discovery’nin öne çıkan diğer fonksiyonları arasında yer alıyor.

VİDEO

Ceyms

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...