Apple Kampüsünde Çekilen iPhone X Videosu Yayından Kaldırıldı

Share

Brooke Peterson isimli bir YouTuber, Apple’ın kampüsüne yaptığı bir ziyarette iPhone X ile ilgili bir video kaydetti. Apple kampüsünde çalışan babasını ziyaret eden Brooke Peterson, telefonun yeteneklerini gözler önüne serdi. Ancak çok geçmeden ilgili video yayından kaldırıldı.

Videoda iPhone X’teki uygulamaların çerçevesiz ekranda nasıl göründüğü gösteriliyordu. Aynı zamanda telefondaki yeni özelliklerden animojiler ve kamerayla ilgili özellikler de videoda deneyimleniyordu. Telefonun tasarımı hakkında etkinlik günü bilgi sahibi olsak da yeni paylaşılan bu türde videolar telefonla ile ilgili daha çok bilgi sahibi olmamızı sağlıyor.

Çerçevesiz OLED ekranlı telefon yenilikçi tasarım anlayışıyla geliyor

iPhone’un 10. yıl dönümünü iPhone X modeliyle kutlayan Apple, her iPhone modelinde olduğu gibi yine dikkat çekici bir ürüne imza atıyor. Telefona bakıldığında göze çarpan en önemli detay çerçevesiz ekranıyla birlikte ana ekran tuşunun kaldırılmış olması.

Tüm iPhone modellerinde gördüğümüz ana ekran tuşu yeni modelle elvada diyor. Touch ID parmak izi sensörünün yerine Face ID adı verilen yüz tanıma sisteminin tercih edildiği iPhone X, güvenlikte yeni bir dönemi başlatıyor. Apple’ın belirttiğine göre Face ID sistemi, düşük ışıkta dahi sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Yüzünüzü algılayabilen Face ID, şapka veya gözlük takılması durumunda dahi kullanıcıların yüzlerini algılayabiliyor. Face ID, ön kamera, nokta projektör, kızılötesi kamera gibi özelliklerden yararlanıyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...