Eminem’e 412 Bin Dolar Tazminat Ödenecek

Share

Yeni Zelanda’da mahkeme, ABD’li rap müzik şarkıcısı Eminem’in Ulusal Parti’ye açtığı telif hakkı davasında, partinin şarkıcıya 412 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi.

BBC’nin haberine göre mahkeme, Ulusal Partinin 2014’teki seçim kampanyasında Eminem’in “Lose Yourself” (Kendini Kaybet) isimli şarkısına benzeyen bir müziği izinsiz kullandığı gerekçesiyle ABD’li şarkıcıya 412 bin dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme, Ulusal Partinin 2014’teki kampanya döneminde Eminem’in şarkısına melodi ve ritim olarak oldukça benzer bir şarkıyı 186 kez kullandığını belirledi.

Eminem, seçim kampanyasında ‘Lose Yourself’ isimli şarkısının bir versiyonunu izinsiz kullandığı gerekçesiyle Mayıs 2017’de siyasi partiye dava açmıştı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...