Apple Her Ürününü Çerçevesiz Yapsaydı Nasıl Olurdu?

Share

Teknoloji devi Apple, iPhone X ile çerçevesiz akıllı telefon furyasına adımını attı. Peki şirket satışa sunduğu her ürünü çerçevesiz yapsayı nasıl olurdu?

Bu ilginç fikri hayal eden internet sitesi Curved, Apple’ın ekrana sahip tüm ürünlerini çerçevesiz hale getirdi. iMac, Watch, MacBook ve iPad ailesini gerçekten çerçevesiz tasarımla birleştiren site, oldukça ilginç konseptler hazırlamış durumda. Özellikle şimdiye kadar hep büyük çerçeveler kullanan iMac‘in çok güzel durduğu çalışma, çerçevesiz yapıya iPhone X‘in üst çıkıntısını da yerleştirmiş. Yani tüm şirket ürünlerini TrueDepth kamera ile hazırlayan internet sitesi, eski tasarımlı iPhone SE‘yi bile çağa uydurmayı başarmış görünüyor. Apple Watch’ı ince bir dokunuşla daha da futuristik hale getiren Curved, şirketin mevcut tasarım dilini sonuna kadar zorlamış. Çerçevesiz tasarım dilini firma için evrenselleştiren konseptler, ekran gövde oranını da sonunu gözler önüne seriyor.

Apple çerçevesiz

Apple çerçevesiz

Apple çerçevesiz

Apple bu konsepti hayata geçirir mi?

iPhone ailesinde çerçevesiz tasarıma geçmesi oldukça uzun süren şirket, sanıyoruz bu konseptleri kolay kolay gerçeğe dönüştürmeyecektir. Yine de popüler ürünlere bu açıdan bakmak hayal gücünü geliştirmek adına oldukça güzel görünüyor. Curved’in ürünler için hazırladığı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...