İngilizce Eğitiminde Pratik Sahaları Konuşarak Öğren’de

Share

Günümüzde pek çok işlem için online sistemler kullanılmaktadır. Artık da eğitim alanında da oturduğunuz yerden uzaktan eğitim sistemleri ile eğitimler alabiliyorsunuz. Bu imkanı ve zamanı olmayan pek çok insan için büyük kolaylık olmaktadır. Özelliklede dil eğitimi alanında ingilizce uzaktan eğitim çalışmaları yaparak oldukça hızlı ve sorunsuz çalışmalar yapabilirsiniz. Etkili bir öğrenme metodu olmasında dinleme ve konuşma gibi çalışmaların fazlaca yapılması sayılabilir. Profesyonel olarak alabileceğiniz bu İngilizce eğitimlerinde ana dili İngilizce olan eğitmenler çok avantajlı çalışmalar sunmaktadır. Uzaktan alabileceğiniz eğitimlerin en önemli avantajı çalışmanızın süresini ve zamanını tamamen kendiniz belirliyor olmanızdır. İşe gitmeden önce, okuldan geldikten sonra, ofiste öğlen molasında, evde istediğiniz zamanda bu eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Özellikle kendi seviyenize uygun olarak hazırlanan eğitim programları ile dil seviyenizin daha da net bir şekilde gelişmesi mümkün olacaktır. Bu şekilde daha rahat bir şekilde kelime ezberleyebilirsiniz. Çünkü sürekli olarak aktif bir çalışmanın içinde yer alacak ve öğrendiğiniz kelimeleri bol bol örneklerde kullandığınızda cümle kalıpları ile birlikte yeni kelimeleri öğrenmiş olabileceksiniz.

Pratik yapmak İngilizce eğitimlerinde çok önemlidir. Çünkü bir dili ancak yaşayarak ve konuşarak öğrenebilirsiniz. İngilizce de çok önemli olan farklı bir başlıkta telaffuz farklılıklarıdır. Bu nedenle kelimeleri, cümleleri okuyarak sadece kendi başınıza çalışarak öğrenmek çok zordur. Bu nedenle mutlaka pratik yaparken profesyonel insanlardan destek almanız gereklidir. Bunun için ingilizce konuşma kulübü gibi programlara üye olabilirsiniz. Bu alanda dil seviyenize uygun olarak sohbetler edildiğini görebilirsiniz. Bu şekilde dinleme ve konuşma odaklı çalışmalar ile kendinizi çok daha başarılı bir şekilde geliştirebilirsiniz. Dil eğitiminde aktif olmak konuşma alanında oldukça önemli avantajlar getirecektir. Öğrencinin kendini geliştirme fırsatı bulduğu bu alanda kulübe katılma zamanınızı da tamamen kendiniz belirleyebilirsiniz.

Pratik yaparken kelime ezberine çok fazla önem veriliyor. Bunun ana nedeni konuşma sahanızın bu şekilde genişliyor olmasıdır. Çeşitli görseller ve ses olarak çağrışımlar kullanarak ta kelime ezberleri yapabilirsiniz. Türkçe cümleler içerisinde anlamına uygun şekilde kullanacağınız İngilizce sözcükler oldukça faydalı olacaktır. Kelimeleri belirli gruplara ayırarak ezberlemekte fayda sağlar. Meslekler, hayvanlar, renkler, sayılar, basit cümleler gibi kalıpların yanında www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-oyun-isimleri/ adresi üzerinden de öğrenebileceğiniz gibi İngilizce oyunlar öğrenebilirsiniz. Bu alanda Chees- satranç, backgammon-tavla, puzle-yapboz gibi masa oyunlarını aynı başlık içerisinde değerlendirebilirsiniz. Ya da hide an seek- saklambaç, touch- yakalamaca, matching- eşleştirme olarak ta çocuk oyunlarının aynı kategoride toplanılarak öğrenilmesi söz konusu olabilir. Bu şekilde daha sonradan kelimenin anlamını tam olarak hatırlamasanız da çocuk oyunları kategorisinde öğrendiğiniz bir oyun olduğunu anımsayabilirsiniz. Öğrenilen kelimelerin hafızalarda kalması için mutlaka çok fazla tekrar edilmesi ve her gün farklı kuralları olan cümlelerde tekrar edilmesi gereklidir.

You may also like...