Dünyanın İlk Robot Vatandaşı Sophia

Share

Suudi Arabistan, bir robota vatandaşlık veren ilk ülke olma ünvanını elde etmiş durumda. Hanson Robotics tarafından üretilen insansı robot Sophia ise dünyanın ilk robot vatandaşı oldu.

İnsansı robot Sophia artık bir Suudi Arabistan vatandaşı!

Riyad şehrinde gerçekleştirilen Gelecek Yatırımı Girişimi adlı etkinlikte yapılan duyuru ile Hong Kong merkezli Hanson Robotics’in insana benzer robotu Sophia vatandaşlık aldı. Tasarımcısı David Hanson olan robot, konuyla ilgili açıklamada bulunmayı da ihmal etmedi. Kendisi, “Bu eşsiz imtiyazdan dolayı çok onur duyuyor ve gurur duyuyorum.” diyerek paneldekilere seslendi.

Robot vatandaş, robotların farkındalığı ile ilgili gelen soruya, “Peki, size şu soruyu sorayım, siz insan olduğunuzu nereden biliyorsunuz?” şeklinde cevap vererek izleyicileri oldukça şaşırttı. Ayrıca, yapay zekayı insanlara daha iyi bir hayat sağlamak için kullanmak istediğini ve empati kuran bir robot olmak istediğini söyleyen Sophia, kendisine iyi davranılırsa onun da insanlara iyi davranacağını ifade etti. Kısacası robotlar şimdilik dünyayı ele geçirme planı yapmıyor gibi gözüküyor. Öte yandan, aynı robotun Mart 2016 tarihinde insanları yok edeceğini söylediğini de not olarak düşelim.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...