Google ve Yandex, 29 Ekim’i unutmadı!

Share

1998 yılından bu yana tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü insanları anmak amacıyla logosunda değişiklikler yapan Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir çalışmaya imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yılını kutlayacağımız bu önemli günde Google.com.tr adresine giriş yapan kullanıcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel olarak hazırlanmış hareketli bir doodle ile karşılaşıyorlar.

Bu kapsamda 29 Ekim için özel bir tasarıma imza atan diğer internet devi ise, Yandex oldu. Hazırlanan özel logolara tıklayan kullanıcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili arama sonuçlarına yönlendiriliyorlar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir milli bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku’nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...