Honda Sports EV Konsept

Share

Geçen ay Honda tarafından Frankfurt’ta tanıtılan Urban EV konseptinin hayranıysanız, benzer bir tasarım temasını izleyen Sports EV konseptini de çok beğeneceğinize şüphe yok. Urban EV, çoğunlukla şehirde kullanılmak üzere minik bir elektrikli araç olarak tasarlanmışken yeni konsept iki koltuklu bir spor otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

Honda araç ile ilgili detaylar konusunda çok cömert davranmıyor ancak otomobilin kompakt bir boyutunun olduğunu ve yapay zekaya sahip olduğunu söylüyor. Yani Sports EV de otonom sürüş teknolojileri olduğunu anlayabiliriz.

İç kabinin fotoğrafları şu anda mevcut değil lakin Sports EV’nin, sözü edilen Urban EV konseptine benzer bir şekilde ön konsola hakim geniş dokunmatik bir ekrana sahip olmasını bekliyoruz. Urban EV konseptinde, fonksiyonların çoğu bilgi-eğlence sistemi vasıtasıyla çalıştırılabildiği için, ekranda herhangi bir fiziksel denetim düğmesi yer almıyordu. Elektrikli şehir otomobilinin dışarıdaki kameralardan gelen görüntüleri gösteren ekranlı kapı panelleri de bulunuyordu. Gördüğünüz gibi, Sports EV konseptinde de bu kameralar var ve bunlar geleneksel yan aynaların yerini alıyor.

Muhteşem konseptin üretim modeli hakkında hiç bir açıklama yok ancak Honda’nın birkaç hafta önce farklı bir spor otomobil modelinin er ya da geç seriye katılacağını ima ettiğini göz önünde bulunduralım. Bu, şu anda Tokyo’da sergilenen konsept aracın bir üretim modeli haline getirileceği anlamına gelmiyor; ancak retro fütüristik tasarımı olan küçük bir EV coupe çizgisinde bir şeyin sonunda onay damgasını alabileceğini gösteriyor.

Motor 1

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...