Apple Kampüsünde Çekilen iPhone X Videosu İşinden Etti

Share

Brooke Peterson isimli YouTuber hatırlarsınız geçtiğimiz hafta Apple kampüsünde dikkat çeken bir iPhone X videosu çekmişti. Kısa süre içerisinde kaldırtılan bu video daha büyük bir sorun doğurdu.

Apple kampüsünde çalışan babasını ziyaret eden Brooke Peterson, çektiği vlog içerisinde henüz satışa çıkmayan iPhone X’i kullanmış ve bu videosuyla bir anda viral olmuştu. Bu durum maalesef beklenmedik bir soruna yol açtı ve Peterson’un mühendis babası işinden kovuldu. Satışa çıkmamış bir ürünün çekimin yasak olduğu kampüste görüntülenmesi nedeniyle işten çıkartılan baba, şirketin kurallarını çiğneyerek büyük bir hata yapmış görünüyor. Bu kadar katı bir adıma telefon içiresinde yer alan bazı özel kodların görünmesinin neden olduğu belirtilirken, Peterson sadece bir video ile babasını işinden etmiş oldu.

Apple, iPhone X videosunu affetmedi

Şirket henüz bu durum hakkında bir açıklama yapmıyor. Videoda iPhone X’teki uygulamaların çerçevesiz ekranda nasıl göründüğü gösteriliyordu. Aynı zamanda telefondaki yeni özelliklerden animojiler ve kamerayla ilgili özellikler de videoda deneyimleniyordu. Ön sipariş üzerinden satışa çıktığı an adeta kapışılan yeni nesil iPhone, son dönemdeki en yenilikçi iPhone olarak dikkat çekiyor. Tasarımı, yüz tanıma sistemi ve arayüzüyle fark yaratan ürün, 999 dolarlık fiyatına rağmen büyük talep görüyor. Yıl sonuna kadar sadece 20 milyon üretilecek telefon, iPhone 8’in de satışları dibe çekiyor. Herkes yeni nesil iPhone’u almak istiyor ancak üretim sorunları bu süreci hiç olmadığı kadar zorlu kılıyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...