Facebook, Komplo Teorisini Yalanladı

Share

Facebook komplo teorilerinde yeni perdeye hoşgeldiniz. Facebook gibi sosyal medya devi markalar söz konusu olduğunda komplo teorilerine gerçekten bayılıyoruz. Bunlardan son zamanlarda en çok ön plana çıkan teori ise mikrofon güvenliği olmuştu. Facebook Messenger’dan dolayı mikrofon izni verdiğimiz Facebook, aslında bu özelliği çok farklı amaçlar için kullanıyordu.

2016 yılının Yaz aylarında popüler hale gelen dedikoduya göre akıllı telefonunuzun mikrofonu sürekli olarak sizi dinliyor. Bu noktada belli anahtar kelimeleri seçiyor ve sizin Facebook ayarlarınıza kaydediyor. Bir sonraki Facebook kullanışınızda size gösterilen reklamlar da seçilen anahtar kelimelere göre oluyor.

Facebook komplo teorileri bitmek bilmiyor

Bu teorinin prensibi halen tartışılırken, Facebook çalışanlarına sosyal medya tarafında baskılar ve suçlamalar da devam ediyor. Amaç belli, verilmek istenen mesaj da belli; “Bizi dinlediğinizi biliyoruz.”

Hal böyle olunca çalışanlar da kendilerini savunma ihtiyacı hissediyorlar. Geçtiğimiz günlerde atılan bir tweet’e cevap olarak, Facebook reklam satış bölümünden sorumlu olan kişi Rob Goldman sıkılmış olacak ki, cevap vermeyi tercih etti. Reklamlar için asla mikrofon kullanılmadığını ve bunun tamamen yanlış bir bilgi olduğunu belirtti. Ayrıca süregelen yorumlarda, Instagram‘da da böyle bir sistem kullanılmadığını açıkladı.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...