Uygun Fiyatlı Nokia 2 Resmiyet Kazandı

Share

HMD ve Nokia uzun zamandır internette dedikodusu dolaşan yeni bütçe dostu telefonu Nokia 2’yi tanıttı. Uygun fiyata giriş seviyesi akıllı telefon satın almayı düşünenlere hitap eden Nokia 2 daha önceki iddiaları doğrulayan özelliklerle geliyor.

Qualcomm’un 1,2 GHz hızında çalışan Snapdragon 212 işlemcisinden güç alan telefonda hızlı internet bağlantısı için LTE özelliği de bulunuyor. Snapdragon 212 işlemcisinden 1 GB’lık RAM’in eşlik ettiği Nokia 2’de 720p çözünürlüklü 5 inçlik ekran yer alıyor. Arka kısmında 8 megapiksel, ön kısmında selfie çekimler için 5 megapiksellik kameranın tercih edildiği telefon bünyesinde barındırdığı 4.100 mAh kapasiteli pille 2 güne varan kullanım imkanı vadediyor.

Bütçe dostu Nokia 2’nin fiyatı ne olacak?

Dahili hafızası 8 GB olan Nokia 2’nin üç farklı renk seçeneğiyle piyasadaki yerini alacak. Dünya genelinde önümüzdeki ayın ortasında piyasaya sunulacak Nokia 2’nin Avrupa’daki satış fiyatı 99 euro olacak.

Bu arada hatırlatmakta yarar var. Nokia, kısa bir süre önce Nokia 8’in yarı fiyatına satılan Nokia 7’yi tanıtmıştı. Çin pazarına özel olarak geliştirilen Nokia 7, Snapdragon 835 işlemcili Nokia 8’in aksine daha düşük işlemci performansına sahip.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...