Art arda dizilmiş 100 tane hız tümseği ile deney

Share

Barındırdığı araç hasar modelleriyle en gerçekçi otomobil simülasyonlarından olan BeamNG, çok ilginç bir deneye sahne oldu. Destruction Nation isimli YouTube kanalı, art arda dizilmiş 100 tane hız tümseği ile eğlenceli bulacağınız bir deney gerçekleştirdi.

BeamNG, otomobil gövde modellemesinin en gerçekçi tasarlandığı otomobil simülasyonları arasında yer alıyor. Bu durumu özel hazırlanmış bir haritada ile test eden Destruction Nation, ortaya oldukça keyifli bir video çıkartmış durumda. Bu zorlu dizilim üzerinde oyunda yer alan otomobiller ile yüksek hızda sürüş yapan kanal, aslında tahmin edebileceğiniz bir sonuç ortaya çıkartıyor. Daha hız tümseklerinin başında oluşan sarsıntıdan dolayı parçalanmaya başlayan araçlar, bu kuvvetin altında perişan olmuş görünüyor. En dayanıklı model ağırlığı ve büyüklüğü ile beton mikseri olurken, yüksek tekerleklere sahip arazi aracı bile 100 hız tümseği sonucunda hayatta kalamıyor.

BeamNG’de denenen bu durumun sonucu gerçekte nasıl olurdu?

Standart otomobillerde kullanılan süspansiyon sistemleri bu tarz üst üste gelen darbelere dayanabilecek güçte tasarlanmıyor. Yani simülasyon içerisinde denenen bu durumun gerçek şartlarda yapılması eminiz çok daha kötü sonuçlar doğrucaktır. Destruction Nation YouTube kanalı tarafından yayınlanan eğlenceli videoyu haberin girişinden izleyebilirsiniz. Kanalda buna benzer başka videoların da olduğunu belirtmekte fayda var.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...