80’lerin vazgeçilmezi geri döndü

Share

Son yıllarda modaya 50’lerden 90’lara kadar uzanan bir “vintage” akımı yön veriyor. 90’lı yılların en popüler parçalarından biri olan mom jean’lerden sonra 80’li yıllarda her kadının vazgeçilmezlerinden olan füzo pantolonlar gardıroplarımıza geri dönüyor!

Füzolar, 80’lere damgasını vurmuş ve ayak tabanının altından geçirilen lastikli bantlarıyla herkes tarafından bilinen pantolonlardı. Diğer adıyla üzengi pantolonları olan füzolar, bu yıl vitrinlerde sık görülecek parçalar arasında yerini almışa benziyor.

Jean, kadife, ekoseli, likralı vb. çeşitleri olan füzo pantolonlarla henüz tanışmadıysanız kombin önerileri de sunacağımız bu yazıya göz atmanızı öneririz.

Füzo Pantolonlar Hangi Vücut Tiplerine Uygun?

Füzoları, bacaklarını uzun ve biçimli göstermek isteyen herkes giyebilir. Bacaklarında şekil kusurları ve görüntüde bir problem olduğunu düşünenler füzoların gergin kumaşı sayesinde küçük kusurları ortadan kaldırabilirler. Diğer yandan, bacaklarınızda aşırı kilo birikimi varsa veya boyunuz kısaysa alttan bantlı gergin füzolardan uzak durmanızı öneririz.

Füzo Pantolon Nasıl Kombinlenir?

Füzo pantolon giyerken yapılan en büyük hatalardan biri pantolonun lastikli bantını ayak tabanınızın altından geçirmek olacaktır, bunun yerine lastiği ayakkabınızın topuğunun altından geçirirseniz füzonuz olması gerektiği gibi gergin duracak ve bacaklarınızı oldukça biçimli gösterecektir.

Füzolar, hem klasik hem de spor bir görünüm oluşturmaya uygun parçalardır. Nasıl görüneceği yapacağınız kombine göre değişir.

Füzonuzu, klasik bir görünüm için volanlı gömlekler, blazerlar ve kazaklar ile kombinleyebilirsiniz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...