Elon Musk Türkiye’ye Geliyor

Share

SpaceX projeleri ve Tesla ile bilim dünyasının en büyük yıldızlarından biri olan Elon Musk, Türkiye’de düzenlenecek olan Global SatShow’a geliyor. Cumhurbaşkanlığı ve Turksat işbirliği ile gelecek olan Elon Musk, etkinliğin en önemli konuklarından biri olacak.

Uydular üzerine çok önemli bir yıllık konferans olan Global SatShow, bu yıl Haliç Kongre Merkezi’nde 9-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu etkinlik için gelecek konuklardan biri de, dünya çapında yaptığı özel uzay projeleri ile gündemde olan SpaceX’in patronu da katılacak.

Burada tek pürüz ise Amerika ve Türkiye arasındaki vize anlaşmazlığı olarak görünüyor. Bildiğiniz gibi hem Türkiye hem de Amerika karşılıklı olarak vize başvurularını askıya almıştı. Musk’ın ise Türkiye vizesi bulunmuyor.

Peki, Musk ülkemize nasıl gelecek? Bu noktada ilk beklenti önümüzdeki günlerde Başbakan Binali Yıldırım‘ın Amerika ziyareti ile vize sorununun çözülmesi oluyor. Eğer sorun çözülmezse de, Elon Musk’ın özel izinle ülkemize gelmesi bekleniyor.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...