Google’dan kablosuz kulaklık ‘Fast Pair’ hamlesi

Share

Apple’ın ardından Google’dan da beklenen hamle geldi. Bilindiği üzere Apple, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu kablosuz kulaklığı AirPods, cihazlar arasında hızlı ve kolay geçiş özelliğiyle dikkat çekmişti. Apple’ın bu hamlesinin ardından Google da benzer bir teknolojiyi kullanıma sunuyor.

 

Fast Pair olarak adlandırılan teknoloji sayesinde Android’li cihazlar Bluetooth LE destekli cihazlarla hızlı bir şekilde bağlantı kurabiliyor. Pek tabii bu teknolojinin çalışması için kullanıcıların Android 6.0 Marshmallow veya üstü bir işletim sistemine sahip bir telefona sahip olması gerekiyor. Bununla birlikte Google Play Hizmetleri’nin de 11.7 veya üstü sürüm yüklü olması gerektiğini de unutmadan söyleyelm.

Hangi kulaklıklar Fast Pair teknolojisine destek veriyor?

Bu teknoloji oji sayesinde kullanıcılar kablosuz kulaklıklarını akıllı telefonlarına hızlı bir şekilde eşleştirebiliyor. Kulaklık akıllı telefonun yanına getirildiğinde telefon otomatik olarak eşleştirme işlemi yapıyor. Bu teknoloji için kullanıcıların Google Pixel Buds veya Libratone Q  Adapt On-Ear kulaklıklarına sahip olması gerekiyor. Plantronics Voyager 8200 modeline de önümüzdeki günlerde Fast Pair özelliğinin ekleneceğini belirtelim.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...