Bu kez prens değil, Külkedisi kahraman!

Share

Güzel ve fakir kız ile yakışıklı ve ulaşılmaz prensin hikayesi, bir zamanlar ilgimizi çekmişti. O zamanlar çocuktuk ve dünyanın adaletli bir yer olduğuna dair inancımız tamdı. Sonra büyümeye başladık. Masal ile büyümesi gereken kızların, kendi bebeklerine masal okuduğunu gördük. İçimiz acıdı.

‘Kız mıdır kadın mıdır’ bilemeyiz sonuçta ama hep geri planda kaldı sevgili ‘bayanlar’. Bu sebepten olsa gerek son yıllarda animasyon dünyası, güçlü kadın imajı veren prenseslerle karşımıza çıkıyor. Evde oturup prens beklemektense kendi hayatının kontrolünü eline alan Rapunzel’den tutun da cesaretiyle yürekleri toplayan Marida’ya kadar her biri ilham kaynağımız oldu.

Sindirella’nın yeni versiyonu da ‘prensesliğe özenen kızlara’ örnek olma amacı taşıyor. Masalın yeni versiyonunda prens değil sevgili Külkedisi ön planda!

Sindirella, güçlü ve bağımsız bir kız. Ne birinin onu baloya götürmesine ihtiyacı var, ne de rahatsız camdan ayakkabılar giymeye! Sindirella’nıun ihtiyacı olan tek şey, cesaret…

Görsel efektlerle zenginleştirilmiş yeni nesil Sindirella, fragmanıyla bile bizlere umut verdi. Vizyona gireceği tarihi iple çekiyoruz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...