Google, işletim sistemsiz telefon sevk etti

Share

Google‘ın yeni akıllı telefonu Pixel 2 XL, bugün şimdiye kadar gördüğümüz en ilginç sorunla gündeme geldi.

 

Google‘ın yeni telefonu ilk olarak yaşadığı ekran renk problemleriyle gündeme geldi. Daha sonra ekran yanması yaşayan telefon, şimdi de dünyanın en ilginç yazılım sorunuyla gündemde. Reddit’de ortaya çıktığı kadarıyla Pixel 2 XL satın alan bazı kişilerin telefonlarında Android işletim sistem yüklü değildi. Evet doğru okuyorsunuz telefonları kullanıcılara Android işletim sistemi yüklü olmadan gönderen şirket, kalite kontrol problemleriyle tarihe geçmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde de bir kişiye kalite kontrolden geçememiş bir cihazı gönderen şirket, Pixel 2 ailesiyle işleri içinden çıkılamaz bir noktaya getirmiş görünüyor. İçerisinden garip sesler gelmesi nedeniyle de eleştirilen akıllı telefon, tüm güzel özelliklerini 2 haftada yaşadıklarıyla unutturmayı başardı.

Google Pixel 2 XL ile kullanıcıların sabrını test ediyor

Tüm bunlara ek olarak Android Auto sorunu da bulunan yeni Pixel ailesi, özellikle olumsuz anlamda ilklerin telefonları oldu. Diğer sorunları yazılım güncellemesiyle çözmeye çalışan ancak telefona hiç yazılım koymayarak sınırları zorlayan internet devi, bu sefer bir şeyleri çok yanlış yapmış görünüyor. Kullanıcıların bu “içi boş” modelleri şirkete geri gönderdiği belirtilirken, kişiler iPhone X’in kapıda olduğu şu dönemde Pixel’lerden iyice uzak duraca gibi duruyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...