Apple’da yüzler iPhone sayesinde gülüyor

Share

Apple, 2017 yılının dördüncü çeyreğine ait raporu kamoyuyla paylaştı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, temmuz ve eylül ayını kapsayan dönemde 46,7 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. Yıldan yıla bakıldığında yüzde 2,6’lık bir artış kaydeden Apple’ın toplam elde ettiği gelir ise 52,6 milyar dolar.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Apple’ın yüzde 12’lik bir artış elde ettiğini belirtelim. Net karı 10,7 milyar dolar olan Apple, net kar açısından yıldan yıla yüzde 19 artış gerçekleştirdi. iPad Pro satışlarına bakıldığında yüzde 11’lik bir artış sağlanmış durumda. 2017 yılının dördüncü çeyreğinde 10,3 milyon iPad satan Apple, iPad satışlarında büyüme kaydettğini söyleyelim. Yıldan yıla yüzde 10’luk artış kaydeden MacBook satışları ise 5,3 milyona ulaşmış durumda. Daha önceki çeyrek sonuçlarında olduğu gibi Apple, servislerinden elde ettiği geliri de artırmaya devam ediyor.

iPhone 8 ve iPhone X’le Apple’ın gelirlerini artırması bekleniyor

Apple Music ve iTunes Store servislerinden 8,5 milyar dolar gelir elde eden Apple, yüzde 34’lük bir büyüme kaydetti. Apple Watch ve Apple TV‘nin detaylı satış rakamlarını daha önceki çeyreklerde olduğu gibi bu çeyrekte de açıklamayan Apple, AirPods, Apple TV ve Apple Watch gibi cihazların yer aldığı birimin yüzde 36’lık bir artışlar 3,23 milyar dolar gelir elde ettğini açıkladı. iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X‘in satışa sunulmasıyla Apple’ın gelirlerini daha da artıracağını şimdiden söylemek mümkün.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...