Elon Musk, gazetecilere sert çıktı

Share

Elektrikli otomobil pazarının bir numaralı firması Tesla, son günlerde iyi haberlerle gündeme gelmiyor. Özellikle büyük çaplı işten çıkartma hamlesine yönelik çok eleştiri alan firma, Model 3’ün üretiminde de sorunlar yaşıyor. Bu konuda konuşan CEO Elon Musk ise suçu gazetecilerde buluyor.

Tesla hatırlarsınız geçtiğimiz ay içerisinde büyük bir işte çıkartma gerçekleştirmişti. Toplam 33 bin çalışanı bulunan şirket, yaptığı performans değerlendirmeleri sonrasında yetersiz gördüğü 700 çalışanı ile yollarını ayırmış ve bu açıdan da büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Çalışanlarını sağlık sorunları yaratacak kadar zorladığı ve performans değerlendirmeleri için bildirim yapmadığı yönünde haberler ortaya şirket, ırkçılık konusuyla dahi gündeme geldi. İşte Elon Musk tüm düzenlenen bunlara yatırımcılar toplantısında cevap verdi.

Elon Musk, Tesla eleştirileri için gazetecilere yüklendi

Üçüncü çeyrekte tam 619 milyon dolar kayıp yaşayan şirketi için konuşan Musk, ilk olarak işten çıkartma konusuna değindi. Bu haberler için “Bu, saçmalık” diyen CEO, “Bu yazıları yazan gazeteciler  gazetecilik dürüstlüğünden yoksun oldukları için utanmalıdır” cümlesini kurdu. Şirketi kötü gösteren gazetecilere adeta “utanın” diye bağıran Musk, işten çıkartmaları yüksek standartlar için yaptıklarını söyleyerek savundu. Şirketin en iyi çalışanlara ihtiyacı olduğunu belirten Musk, fabrika içi ırkçılık ve performans değerlendirmeleri hakkında açılan mahkemeler hakkında ise konuşmadı.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...