Kavanozlara saklanan eşsiz manzaralar

Share

Fotoğrafçı Christoffer Relander, Finlandiya’nın eşsiz manzaralarını cam kavanozlar içerisine yerleştirdiği “Jarred & Displaced” isimli fotoğraf projesine geçtiğimiz yıllarda başlamıştı. Şimdi ise serinin ikinci halkası fotoğraflarla projeyi devam ettiriyor.

Projedeki fotoğrafların hiçbiri Photoshop ürünü değil, düzenleme, filtre veya efekt yok. Hepsi Nikon D800E fotoğraf makinesi ile çift pozlama sayesinde yaratılmış.

 Couple of Pines, 2017

Projenin ilk kısmında siyah-beyaz manzaralar orta format analog kamera ile çift pozlanırken, bu seneki fotoğraflarda dijital kameraya geçilmiş ve renk kullanılmış. Bunun dışında teknik özünde aynı: Görüntüler bir yazılım aracılığıyla kavanozlara yerleştirilmiyor, iki görüntü bir fotoğrafta birleşiyor, iç içe geçiyor.

 Candy Road, 2017

Relander, baba olduktan sonra çocukluğuna bir özlem duymaya başlamış. Bu nedenle son 3 yıldır Finlandiya’nın kırsalında çocukluğunun geçtiği yerleri dolaşarak o yerleri fotoğraflıyor.

 Deep Forest, 2017

Projesinin bir anlamda bu anıları saklamayı, biriktirmeyi ifade ettiğini söyleyen Relander; köklerinin geçtiği yerleri adeta kavanozlayarak koleksiyonuna dahil ediyor.

 Windflowers, 2017

 Grandpa's Old Farm, 2017

 End of Road, 2017

 Lone House, 2017

 Pine Forest, 2017

bigumigu.com / Görsel: Christoffer Relander

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...